پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

|

Search
Close this search box.

پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

Search
Close this search box.

صادرات سالانه بیش از 6 میلیارد دلاری از منطقه آزاد ماکو / ترانزیت خارجی منطقه آزاد ماکو به 26 میلیارد دلار رسید

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه ارزش صادرات کالا و گاز صادراتی کشورمان از طریق مرزها و زیرساخت های منطقه آزاد ماکو سالانه بالغ بر 6 میلیارد دلار می باشد گفت: سال گذشته ترانزیت تجارت بین المللی سایر کشورها از این منطقه به حدود 26 میلیارد دلار رسید.

محمدرضا عبدالرحیمی در گفت و گو با پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو افزود: ارزش کالاها و خدمات صادراتی تولیدی خود منطقه به خارج از کشور طی سالهای ۹۲ تا پایان سال ۹۸ نیز به میزان ۱۳۴ میلیون دلار و ارزش صادرات مجدد از منطقه به خارج طی سالهای مذکور به میزان 68.5 میلیون دلار است.

وی ادامه داد: این درحالیست که بخش عمده تولیدات منطقه برای تامین نیازهای داخلی کشور و جلوگیری از واردات محصولات نهایی از خارج به داخل کشور صادر می شود که ارزش آنها رقم قابل توجه بیش از 800 میلیون دلار بالغ می شود.

عبدالرحیمی به افزایش سرمایه گذاری ها و احداث واحدهای جدید صنعتی، معدنی و کشاورزی در منطقه اشاره و از روند رو به افزایش صادرات تولیدات منطقه طی سالهای گذشته خبرداد و اظهار داشت: در برنامه های سازمان منطقه آزاد ماکو هر دو رویکرد درونزایی یعنی استفاده موثر از منابع و قابلیت های داخل کشور و منطقه و نیز برون گرایی به معنای استفاده بهینه از بازارها، فناوری ها و منابع خارجی مد نظر قرار گرفته شده  که در این فرایند تلاش برای توسعه و گسترش صادرات به خارج کشور با جلب و جذب سرمایه گذاری های مشارکتی داخلی خارجی و صنایع دارای بازار خارجی با قوت ادامه دارد.

وی ابراز امیدواری کرد: با بهبود شرایط ناشی از شیوع کرونا و کم اثر شدن تحریم های ناجوانمردانه موجب افزایش صادرات کالاها و خدمات و همچنین صادرات مجدد از منطقه به خارج از کشور را فراهم کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه علیرغم وسعت بسیار منطقه آزاد ماکو کمترین واردات محصولات نهایی و مصرفی طی سالهای گذشته که میزان آن در سال گذشته به کمتر از شش میلیون دلار رسید، تراز تجاری منطقه بسیار مثبت و به نفع صادرات است، افزود: این روند با توسعه سرمایه گذاری های جدید و آتی بسیار مثبت نیز خواهد شد.

عبدالرحیمی در ادامه به اقدامات زیرساختی سازمان منطقه آزاد برای حوزه تجارت خارجی کشور و ترانزیت و لجستیک بین الملل نیز اشاره کرد و افزود: احداث مراکز لجستیک و انبارها در پس کرانه مرز بازرگان طی سال های اخیر در حال پیگیری بوده و مجموعه پایانه لجستیکی شماره یک بازرگان در محدوده ۱۲هکتاری و انبارهای هوشمند وسیع، مجموعه لجستیک شماره دو و تیرپارک مدرن آناوطن و مجموعه لجستیک محور طلایی با مشارکت بخش های خصوصی در کنار مجموعه های انبارهای عمومی و آغری بار و سرانجام و تلاش برای مدیریت نرم افزاری و بهبود و تسریع فرایندهای واردات و صادرات در آنها از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است .

وی برنامه ریزی برای احداث دهکده بین المللی لجستیک در محدوده فرودگاه که ایستگاه ریلی در مسیر ترکیه نیز به آن خواهد رسید را از جمله برنامه های آتی برای تبدیل منطقه به هاب لجستیک بین شرق و غرب بویژه چین و هند واتحادیه اروپا دانست و تصریح کرد: درصورت حمایت وزارتخانه های راه و شهرسازی،صنعت و معدن و تجارت وامور خارجه موجبات درآمد و اشتغال فراوانی را برای کشورمان فراهم خواهد نمود.

پست الکترونیکی
واتساپ
چاپ
سید ذبیح الله امامزاده
سید ذبیح الله امامزاده
کارشناس خبر و رسانه

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عناوین