پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

|

Search
Close this search box.

پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

Search
Close this search box.

مراحل تعیین مسیر خط راه آهن ایران – ترکیه از مسیر منطقه آزاد ماکو نهایی می شود

مدیر شهرسازی و اطلاعات جغرافیایی سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: با تکمیل مطالعات مشاور در رابطه با حد فاصل ارتباطی گزینه ها، مسیر خط اتصال ریلی در ماه آتی تایید نهایی و از طرف شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به راه آهن کشور ترکیه اعلام می شود.

به گزارش پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو، آرش صادقیان افزود: با انعقاد تفاهم نامه مشترک بین دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور و سازمان های مناطق ازاد ماکو، ارس و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، احداث خط ریلی ایران – ترکیه از مسیر منطقه آزاد ماکو در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه به منظور تکمیل شبکه شاخه جنوبی کریدور بین المللی اوراسیا و رفع مشکل ظرفیتی وجود دریاچه وان در مسیر اتصال موجود این تفاهم نامه منعقد شده است افزود: مطالعات این طرح توسط سازمان منطقه آزاد ماکو در حال تهیه است و در همین راستا طی جلسه ای با حضور نمایندگان سازمان های مناطق آزاد ماکو، ارس و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و مشاور طرح در تهران مسیرهای پیشنهادی توسط مشاور طرح ارائه و کلیات گزینه ها مورد توافق قرار گرفت.

شایان ذکر است: سال گذشته قرارداد مطالعات امكان سنجي فني و اقتصادي احداث خط آهن جلفا – پلدشت – چشمه ثريا توسط سازمان هاي مناطق آزاد ماكو و ارس با انتخاب مشاور منعقد شد.

 اين خط آهن 200 كيلومتري در توسعه حمل و نقل ريلي كشور تاثير بسزايي دارد و به افزايش ظرفيت منطقه آزاد ماكو در توسعه اقتصادي منجر مي شود زيرا جزو زير ساخت هاي روند توسعه منطقه آزاد ماكو ا ست.
وي ادامه داد: اين طرح مطالعاتي با هزينه 6 ميليارد و 600 ميليون ريالي  انجام مي شود که با احداث اين خط آهن، منطقه آزاد ماكو كه در صدد تبديل به هاب لجستيك كشور است، به بندر خشك براي مناطق آزاد ترابزون و مرسين تبديل خواهد شد.
تركيه نيز خط آهن خود را تا چشمه ثريا گسترش مي دهد و به محض اتمام احداث 147 كيلومتري، اتصال راه آهن ايران به اروپا از اين مسير، محقق خواهد شد.
منطقه آزاد ماكو به عنوان يكي از هفت منطقه آزاد كشور به لحاظ محدوده جغرافيايي منطبق بر شهرستان هاي ماكو، شوط، پلدشت و شهر مرزي بازرگان بوده و در دولت تدبير و اميد به الگويي براي اقتصاد مقاومتي تبديل شده است.
مساحت اين منطقه حدود چهار هزار كيلومترمربع بوده و به تنهايي بيش از 75 درصد كل مساحت مناطق آزاد كشور را به خود اختصاص داده و دومين منطقه آزاد بزرگ دنياست.
اين منطقه در مجاورت كشورهاي تركيه و جمهوري آذربايجان قرار دارد و طول مرزهاي جمهوري اسلامي ايران در اين منطقه با اين كشورها به ترتيب 130 و 140 كيلومتر است.
پست الکترونیکی
واتساپ
چاپ
سید ذبیح الله امامزاده
سید ذبیح الله امامزاده
کارشناس خبر و رسانه

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عناوین