معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: وبینار تخصصی دانش افزایی سازمان های مردم نهاد منطقه آزاد ماکو با هدف افزایش آگاهی و دانش سازمان های مردم نهاد موجود در منطقه آزاد ماکو با حضور اساتید بنام از دانشگاه های معتبر کشور برگزار شد.
مهدی خلف خانی در گفت و گو با پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه در این وبینار دوتن از اساتید علمی دانشگاه های تهران و شهید بهشتی به بحث و تبادل نظر پیرامون نقش سمن ها در حکمرانی مطلوب اسلامی پرداختند گفت: تقویت سمن ها از جمله رویکردهای معاونت فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو بوده و این سازمان همواره از توانمندی های این سمن ها در توسعه منطقه بهره مند شده است.
وی افزود: در این وبینار در خصوص شناخت و شناسایی ظرفیت سازمان های مردم نهاد (آسیب شناسی، توانمندسازی و چالش های(نقاط ضعف) درون و برون سازمانی سمن ها) مسائل و مشکلات حال و آینده سازمان های مردم نهاد و استراتژی شبکه سازی سازمان های مردم نهاد در جهت توسعه بحث و تبادل نظر شد.
*عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: مشاركت عمومی و سازمان های مردم نهاد در مسائل جامعه از پایه های حكمرانی مطلوب اسلامی است
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در وبینار تخصصی دانش افزایی سازمان های مردم نهاد منطقه آزاد ماکو گفت: مشاركت مردم و سازمان های مردم نهاد در مسائل جامعه از پایه های اصلی در حكمرانی خوب و مطلوب اسلامی است كه تحقق آن نیازمند تقویت مشارکت مردم در لایه های اجتماعی است.
روح الله نصرتی افزود: در ادبیات توسعه ، پارادایم جدیدی مطرح شده است که به موجب ان دستیابی به توسعه پایدار در گرو همکاری بخش های مختلف از جمله دولت، بخش خصوصی و جامعه است.
وی با بیان اینکه دولت چارچوب حقوقي و محدوده عمل سياسي را تعيين كرده، بخش خصوصي توليد ثروت كرده و ايجاد اشتغال مي كند ادامه داد: جامعه از طريق بسيج عمومي براي مشاركت در فعاليت هاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي ارتباط متقابل جامعه و سياست را تسهيل مي كند .
نصرتی به نقش تسهيل گري سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و بیان داشت: سازمان هاي مردم نهاد مي كوشند تا توانمندي هاي بالقوه افراد و گروهها را به شكل بالفعل دراورند و از توانمندي هاي فردي به صورت جمعي براي توسعه بهره جویند و نقش تسهيلگري به وسيله توانمندسازي صورت عملي به خود مي گيرد.
در این وبینار مهدی مالمیر عصور هیت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی نیز سمن ها را جزو اصلی جامعه مدنی عنوان کرد و گفت: سازمان مردمنهاد یا سمن ها نقش بسیار مهمی بهعنوان واسطه میان مردم و قوای حاکم ایفا میکند.
وی به راهبرد شبکه سازی سمن ها اشاراه کرد و افزود: توانمند سازی سمن ها برای سامان بخشی امور، همراهی در بخش ها و حوزه های مختلف ضروری است.
فایل های قابل دانلود:
یک پاسخ به «وبینار تخصصی دانش افزایی سازمان های مردم نهاد منطقه آزاد ماکو برگزار شد»
باسلام: بخدمت معاونت محترم جناب خلف عرض نمایم ، بعلت ترتیبت دادن جریان ویبنار اموزشی درارتباط با سمن ها و و احیای ظرفیت های مردمی مردمی جهت توانمند سازی جوامع محلی بینهایت ممنون و متشکرم. که گام خیلی خوب و مثمر و ثمر درمنطقه برداشته شده است . خدا قوت
البته سمن ها دارای اسیب ها و چالش ها و خطراتی را در پیش رو دارند جون به نظرم ساماندهی نشده اند . فقط کارشان رفاهی و حمایتی در مناسبت های مختلف است از بخشهای توسعه ای و اموزشی و ارتباطی میانجی گرانه غافل هستند. البته دولت چندان علاقه ندارد ازظرفیت های سمن ها استفاده کنند .
ازطرفی جناب خلف خانی این سمن ها شناسنامه دارنیستند . واکثرا خودجوش هستند . حتی به جرئت می توان گفت این ها با توجه به گرایش مالی افراد . بطرف افراد غش می کنند. بطوریکه در پاورپونت دربخش الزامات اورده شده است . فرهنگ مشارکت و نظام قانونی و نهادی و اطلاع رسانی و سایر موارد هنوز در سمن ها نهادینه نشده است .
بطوریکه بارها بنده درجلسات سمن های شهرستان شوط شرکت نموده ام این موارد را مشاهده کرده ام. یا اینکه براینها فشار می اورند جهت فرمانبری تجمیع بشوند و………….. باید این ظرفیت های فکری و توانمند سازی محلی را مورد حمایت قرار داد والا بحال خود رهاشوند. بالطبع دچار چالش و لغزش سیاسی خواهند شد.ارزش و اعتبار مردمی را از دست خواهند داد
مجددا از راه اندازی این وبینار درارتباط با سمن از جنابعالی و همکاران گرامی تان و از مدیرعامل محترم و زحمتکش متشکرم . درپناه خ0دا و خدا قوت