پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

Search
Close this search box.

فعالسازي كريدور شمال ـ جنوب با همکاری مناطق آزاد ايران و روسيه

نشست مشترک فعالسازی کریدور بین المللی شمال ـ جنوب با محوریت مناطق آزاد ایران و روسیه با حضور «سعید محمد» دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و جمعی از مدیران اقتصادی دولت روسیه در محل دبیرخانه شورایعالی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل منطقه آزاد ماگو به نقل از فرینا، این نشست به منظور ارئه راهکارها و پیشنهادات طرفین ایرانی و روسی به منظور تسریع در راه اندازی کریدور بین المللی شمال ـ جنوب و همچنین جذب سرمایه گذاری و توسعه هر چه سریع تر بندر کاسپین برگزار شد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این نشست با تاکید بر همکاری طرفین بر تسریع روند راه اندازی کریدور شمال ـ جنوب گفت: با توجه به اهداف مشترک ایران و روسیه در زمینه های اقتصادی و امنیتی می توانیم در کنارهم به عنوان دو کشور همسایه روند تسریع این همکاری ها را پوشش دهیم.

سعید محمد، به ابعاد اقتصادی و ژئوپولتیکی کریدور شمال ـ جنوب اشاره کرد و افزود: با راه اندازی این کریدور در خصوص مباحث اقتصادی کاهش هزینه، افزایش کیفیت حمل و نقل، کاهش زمان، صرفه جویی در هزینه های اضافی و در کنار آن ابعاد راهبردی و امنیتی را شاهد خواهیم بود. راه اندازی این کریدور نه تنها توسعه اقتصادی برای ایران و روسیه را به همراه دارد بلکه برای سایر کشورهای منطقه بخصوص کشورهای چین و هند نیز از این همکاری های مشترک متنفع خواهند شد.

وی به ظرفیت های حمل و نقل ریلی و بندری در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به مشخص بودن راهبرد باید بدنبال راهکار باشیم. باید هریک از وظایف کشورهای ایران و روسیه احصاء شوند و هر یک با توجه به چارچوبی که دارند به انجام کارها سرعت ببخشند. با کمک ظرفیت های موجود در حوزه بندری می توانیم در زمینه ساخت شناور، تکمیل اسکله رو ـ رو، تکمیل موج شکن مجتمع بندری کاسپین و راه آهن رشت ـ کاسپین نیز همکاری مشترک بین مناطق آزاد دو کشور و وزارت راه و شهرسازی داشته باشیم.

این مقام عالی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور پیشنهاد داد: این سرمایه گذاری ها می تواند از طریق شرکت های مشترک و بهره برداری مشترک از احداث بندر کاسپین انجام شود، البته این امر مستلزم لایروبی رودخانه ولگا است و در اینصورت استفاده از کریدور شمال ـ جنوب توسعه جدی یافته و اقتصادی خواهد بود. ما در کشور بزرگترین تجهیزات لایروبی را در خلیج فارس در اختیار داریم و استفاده از توان شرکت های ایرانی می تواند در این زمینه به ما کمک کند.

سعید محمد اظهار داشت: پیشنهاد می شود کارگروه مشترکی در این خصوص تشکیل شود و موضوعات از طریق نمایندگان طرفین ایران و روسیه و نمایندگانی از وزارت راه و شهرسازی پیگیری و راهکارهایی به منظور سرعت بخشیدن به کار ارائه شود.

** ایجاد دفاتر مشترک تجاری، اعمال تعرفه های گمرکی یکسان و تشکیل کنسرسیوم، راهکار فعال سازی کریدور شمال ـ جنوب

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، نیز در این نشست به ظرفیت ها و امکانات موجود در دو بندر انزلی و کاسپین اشاره کرد و گفت: با عنایت به اینکه تا پایان سال جاری منطقه آزاد انزلی به مسیر ریل سراسری کشور متصل می شود، آمادگی خود را نسبت به توسعه همکاری های دو جانبه با طرف روس در زمینه لجستیک و بخش حمل و نقل ریلی اعلام می کنیم.

علی اوسط اکبری مقدم، ایجاد دفاتر مشترک تجاری، اعمال تعرفه های گمرکی یکسان، تشکیل کنسرسیوم مشترک بانکی ـ بیمه ای و بخش خصوصی و عقد قراردادهای همکاری مابین شرکت های کشتیرانی دو کشور را مهمترین راهکارهای پیشنهادی فعال سازی کریدور شمال ـ جنوب عنوان کرد و افزود: در این مسیر می توان از توانمندی های بخش خصوصی و اتاق بازرگانی و همپنین تشکیل شرکت های مشترک در حوزه های مختلف اقتصادی و عملیاتی کردن توافقات، سازوکار جلوگیری از تضعیف کریدور شمال ـ جنوب توسط مسیرهای تجاری رقیب نیز بهره برد.

** استفاده از ظرفیت مناطق آزاد در همگرایی اقتصادی و توسعه دوجانبه بین المللی ایران و همسایگان

عضو هیئت مدیره اتاق ایران ـ روسیه نیز در این نشست گفت: کشور ایران و کشور روسیه وجه اشتراک و موقعیت ژئوپلیتیک زیادی دارند. ایران 15 کشور همسایه و روسیه 14 کشور همسایه دارد. ما نیازمند توسعه همگرایی سازمانی و بین سازمانی هستیم، مناطق آزاد کشورهای مرزی ما می تواند در این عرصه نقش آفرینی کنند.

سید جلیل جلالی فر افزود: خوشبختانه دولت های ایران و روسیه مصمم به توسعه همکاری های اقتصادی و فعالسازی کریدور شمال ـ جنوب هستند . در طی 4 سال گذشته منطقه آزاد انزلی در این خصوص همکاری های گسترده ای انجام داده است.

جلالی فر ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی ایران سیاست های اقتصاد مقاومتی را داریم و در کشور روسیه سند راهبردی که چارچوب فعالیت مسیر کریدور شمال ـ جنوب را تعیین کرده است. کشور روسیه ماموریت سازمان های دولتی خود را سازماندهی می کند، ما نیز باید در خصوص مناطق آزاد اروند، چابهار، انزلی و سایر مناطق آزاد کشور ماموریت هایی را تعریف کنیم.

در این نشست مدیران اقتصادی بخش های دولتی روسیه نیز با استقبال از طرح های ارائه شده از سوی دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، بر لزوم ایجاد اپراتور واحد جهت مدیریت حمل و نقل در مسیر کریدور با مشارکت ایران و روسیه، توسعه همکاری ها میان ذی نفعان کریدور به ویژه هندوستان،کاهش هزینه های حمل و نقل و بوروکراسی اداری، بهره گیری از ظرفیت ها و فرصت های همکاری در چارچوب مناطق آزاد دو کشور تأکید و بر عزم جدی ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به منظور توسعه فعالیت ها در کریدور شمال ـ جنوب تصریح کردند.

گفتنی است؛ در پایان این نشست «علی اوسط اکبری مقدم» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لوتوس نیز به عنوان نماینده کشور روسیه برای تشکیل کارگروه مشترک کریدور شمال ـ جنوب انتخاب شدند.

پست الکترونیکی
واتساپ
چاپ
سید ذبیح الله امامزاده
سید ذبیح الله امامزاده
کارشناس خبر و رسانه

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عناوین