پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

Search
Close this search box.

تاکید مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو بر توجه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با تاکید بر ضرورت ارتقای جایگاه دبیر شورایعالی و مشاور رئیس جمهور به معاونت مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور باید بیشتر توجه کنند.

حسین گروسی، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو با تاکید بر ارتقای جایگاه دبیری شورایعالی مناطق آزاد و مشاور رئیس جمهور به معاونت رئیس جمهور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در سخنرانی عیدغدیر به نقش مناطق آزاد در اقتصاد کشور گفت: هفت منطقه آزاد ایران که به عنوان نسل اول و دوم مناطق آزاد محسوب می شوند، در پیرامون ونقاط مرزی کشور قرار گرفته اند به همین لحاظ می توانند محور و موتورتوسعه اقتصاد کشور از پیرامون به مرکز شوند.

وی افزود:‌ متاسفانه به لحاظ بی توجهی به ساماندهی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و ایفای نقش موثر آنها در تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام ، اعمال مدیریت یکپارچه و ایجاد رشد اقتصادی مناسب در این مناطق محقق نگردیده است.

گروسی اظهار داشت: در ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور مدیران سازمان های مناطق آزاد تجاری- صنعتی به نمایندگی از دولت بالاترین مقام منطقه محسوب میشوند و کلیه وظایف، اختیارات و مسئولیت های دستگاه های اجرایی دولتی مستقر دراین مناطق به استثنای نهادهای دفاعی و امنیتی به عهده ی آنها است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو بیان داشت: متاسفانه به لحاظ عدم اجرای قانون فوق الذکر این مناطق نتوانسته اند ماموریت و نقش خود را به نحو مطلوب و مانند سایر مناطق آزاد دنیا در توسعه اقتصادی کشور نقش ایفا کنند .

وی با اشاره به اینکه در تمامی مناطق آزاد دنیا خصوصا همسایه گان و رقبا مانند امارات متحده عربی نه تنها از قوانین و مشوقات و معافیت های مالیاتی برخوردارند بلکه مدیران مناطق آزاد از اختیارات ویژه ایی برای تصمیم گیری سریع و صحیح برخودارند اظهارداشت: برهمین اساس در قانون چگونگی اداره مناطق آزاد مصوب سال 1372 نقش ویژه ای برای مدیران مناطق آزاد لحاظ شده است که بر اساس این قانون و همچنین ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه ی ششم کشور، مدیران مناطق آزاد به نمایندگی از دولت به عنوان بالاترین مقام اجرایی و تصمیم گیرنده نهایی یاد شده است.

گروسی خاطرنشان ساخت: به یقین ثبات قوانین و اجرای دقیق قانون مناطق آزاد می تواند موجبات ارتقا اقتصاد کشوررا فراهم نماید .

وی گفت:‌ ولی در عمل اینگونه نبوده است و ما شاهد مختوش شدن و کاهش مزایا و مشوق های این مناطق توسط مجلس و دولت بوده ایم و برخی از سازمان ها مانند سازمان امور مالیاتی و گمرک و پایانه برای کسب درآمدی هر چند کوچک یک هدف بزرگ را نابود کرده و علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور شهید دکتر رئیسی به اجرای قانون مناطق آزاد و ماده 65 احکام دائمی برنامه ششم توسعه کشور تمکین و اقدام نکردند.

رئیس هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد اظهار داشت: حال جای تعجب و تاسف است چه عاملی تحقق توسعه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را بر اساس بند 11 اقتصاد مقاومتی را با مشکل مواجه ساخته است.

وی خاطرنشان ساخت: آیا اختصاص یک بند از ابلاغیه ی 24 ماده ای اقتصاد مقاومتی و تاکیدات مکرر مقام رهبری و چندین بار دستور روئسای جمهور  و رئیس شورایعالی مناطق آزاد وویژه اقتصادی مبنی بر اجرای قانون مناطق آزاد و ماده 65 احکام دائمی توسعه ششم کشور برای مسئولین ذی ربط کافی نیست و وقت آن نرسیده است تا از ظرفیت مناطق آزاد تجاری صنعتی برای جهش اقتصادی کشور استفاده گردد ؟

وی با بیان اینکه علیرغم موقعیت بی بدیل مناطق آزادتجاری – صنعتی، ایران در کریدورهای ترانزیتی منطقه ای و بین المللی در حال حذف شدن است اظهار داشت: فعال سازی کریدورهای حمل و نقل با استفاده از ظرفیت های مناطق آزاد و فرودگاه امام خمینی(ره) که مرکزیت مناطق آزاد را دارد بسیار ضروری می باشد.

حال انتظار می رود دولت چهاردهم و رئیس جمهور منتخب با عنایت به قانون چگونگی اداره ی مناطق آزاد و تاکیدات رهبری و رئیس جمهور شهید با استفاده از ظرفیت مناطق آزاد جهت رشد اقتصادی و توسعه کشور به نحوه شایسته و مطلوب استفاده نماید .

پست الکترونیکی
واتساپ
چاپ
سید ذبیح الله امامزاده
سید ذبیح الله امامزاده
کارشناس خبر و رسانه

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عناوین