مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد ماکو از ارائه تسهیلات به فعالان اقتصادی و کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا در این منطقه خبر داد.
محمدآذرپناه در گفت و گو با پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو گفت: طی جلسه ای که دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با معاون اول رئیس جمهور داشتند موضوع تسری کلیه تمهیدات، امکانات، تسهیلات و مشوق های مصوب هیات دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا به دارندگان مجوز فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد و ویژه و اختصاص بخشی از اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومانی تسهیلات کم بهره برای کسب و کارهای آسیب دیده از بحران کرونا در مناطق آزاد مطرح شد که مورد موافقت و تاکید قرار گرفت.
وی افزود: در همین راستا فعالین اقتصادی و واحدهای تولیدی منطقه آزاد ماکو که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند مشابه فعالان اقتصادی مستقر در سرزمین اصلی از تسهیلات مربوطه بهره مند می شوند.
آذرپناه با اذعان بر اینکه وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی در اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با هدف حمایت و پشتیبانی از کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا، امکان ثبت نام کارفرمایان مشمول این حمایت را در سامانه کارا فراهم کرده است افزود: صاحبان واحدهای کسب و کار و تعاونی های مشمول طرح کارفرمایی و خویش فرمایی در محدوده منطقه آزاد ماکو که در رسته های ۱۳ گانه مصوب فعال بوده و دارای کد بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی هستند و مبادرت به حفظ اشتغال موجود کرده اند مشمول این تسهیلات هستند.
وی اظهار داشت: کلیه دارندگان مجوز فعالیت اقتصادی مستقر در منطقه آزاد ماکو در رسته های ۱۳ گانه مصوب و واجد شرایط دریافت تسهیلات جهت استفاده از این تسهیلات ضروری است نسبت به ثبت نام و تکمیل فرآیند های دریافت تسهیلات کرونایی در سامانه کارا اقدام کنند.
مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: در پرداخت تسهیلات اولویت با واحدهایی می باشد که لیست بیمه شاغلین مربوط به فروردین ۹۹ را تا پایان اردیبهشت به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده باشند.
بر این اساس فعالین اقتصادی جهت استفاده از تسهیلات می بایست در سامانه کارا به آدرس corona-kara.mcls.gov.ir ثبت نام کنند.
وی با اذعان بر اینکه ۱۳رسته کسب و کار که می توانند وام کرونا بگیرند افزود: این گروه ها عبارتند از:
مراکز تولید و توزیع صنایع دستی
مراکز تولید و فروش پوشاک، کیف و کفش
آژانسهای خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی
مراکز باشگاهها و مجتمع های ورزشی و تفریحی
مراکز و موسسات فرهنگی، هنری، رسانه ای و آموزشی
مراکز توزیع آجیل و خشکبار، بستنی و آبمیوه و قنادی ها
رانندگان مسافر برون شهری جاده ای، هوایی، ریلی و دریایی
آموزشگاههای رانندگی، گرمابه ها، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی
مراکز تولید و فروش غذاهای آماده اعم از رستورانها و بوفه ها، طباخی ها، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها و اغذیه فروشی ها
مراکز مربوط به گردشگری، هتل ها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها، مسافرخانه ها، زائرسراها، موزه ها و مراکز اقامتی و گردشگری و بوم گردی
موسسات خصوصی دارای پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت که در حوزه های درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پارکلینیکی فعالند.
آذرپناه در خصوص شرط دریافت وام کرونا نیز گفت: بنگاههایی مشمول دریافت تسهیلات قرار می گیرند که از سال گذشته تاکنون فعال بوده و نیروی کار شاغل بیمه شده داشته باشند. بنگاههایی که کد کارگاهی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشند می توانند این تسهیلات را دریافت کنند. این بنگاهها پس از تایید اطلاعات و استمرار اشتغال آنها از سوی تامین اجتماعی، توسط ستاد ملی کرونا برای پرداخت تسهیلات حمایتی انتخاب و معرفی می شوند ولی اگر ارتباط بیمه ای با تامین اجتماعی نداشته باشند، مشمول دریافت تسهیلات حمایتی نمی شوند.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که مبلغ وام کرونا چقدر است بیان داشت: ددر هر حال کسب و کارهای به ازای حفظ هر فرصت شغلی بیمه شده ۱۲ یا ۱۶ میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند، البته برای مشاغل انفرادی و خویش فرمائی این مبلغ ۶ میلیون تومان خواهد بود.
آذرپناه با اشاره به نرخ سود تسهیلات و مدت بازپرداخت این تسهیلات نیز گفت: نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد بوده و مراحل پرداخت آن به کارفرمایان از ابتدای خرداد ماه و به تدریج صورت می پذیرد. دوره بازپرداخت تسهیلات پس از یک دوره تنفس از مهرماه سال جاری و به مدت دو سال است و وثایقی که برای دریافت تسهیلات توسط بانکها دریافت می شود، متفاوت و با ارائه سفته و معرفی ضامن خواهد بود.