مدیر تسهیل تولید، صنایع و معادن منطقه آزاد ماکو از رشد 440 درصدی واحدهای تولیدی (صنعتی و معدنی) این منطقه در مقایسه با سال ۱۳۹۲ خبر داد.
میرعلی اصغر هاشمی در گفت و گو با پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو گفت: در سال ۱۳۹۲ تعداد 35 واحد تولیدی در منطقه فعالیت می کرد که این میزان اکنون به ۱۵۴ واحد صنعتی و معدنی فعال افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۳ واحد صنعتی و ۴۹ واحد معدنی دارای پروانه معتبر هستند (که از این مقدار 154 واحد فعال هستند) در منطقه آزاد ماکو هستند ادامه داد: در سال ۹۲ در این واحد های تولیدی ۶۰۷ نفر مشغول به کار بوده اند که اکنون این میزان با بهره برداری از واحدهای تولیدی جدید میزان اشتغالزایی به ۳۷۵۲ نفر در واحد های صنعتی افزایش داشت.
وی حجم سرمایه گذاری صورت گرفته در این واحدها را تا سال ۱۴۰۰ ، ۲۹ هزار و ۱۶۷ میلیارد ریال داخلی و ۱۵۹ میلیون دلار عنوان کرد و ادامه داد: : در حوزه معدن نیز از سال ٩٤ تاکنون سرمایه گذاری های گسترده ای در منطقه آزاد ماکو صورت گرفته که از جمله آن می توان به معادن سنگ مرمريت مشكي با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ٦٠٠ میلیارد ریال، شرکت معدنی کوهبار با حجم سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریال، معدن تراورتن قوچ کندی پلدشت با سرمایه گذاری ۲۶۰ میلیارد ریال اشاره كرد. در این حوزه در طول اين مدت براي بيش ٢ هزار نفر اشتغال ايجاد گرديده است.
هاشمی افزود: سرمايه گذاري در حوزه پلي متال نيز با توجه به پروانه های بهره برداري صادره در حوزه مس و آهن نيز در حال افزایشِ قابل توجه بوده و خوشبختانه با استقبال شركت هاي بزرگ داخلی جهت فعالیت در منطقه مواجه هستیم.
مدیر تسهیل تولید، صنایع و معادن منطقه آزاد ماکو خاطر نشان ساخت: رویکرد اصلی سازمان در زمینه معادن، فرآوری مواد معدنی و پرهیز از خام فروشی و ایجاد و توسعه صنایع معدنی با جذب شرکت ها و هلدینگ های بزرگ تخصصی است. بطوریکه فعالیت هلدینگ میدکو (معدن مس قره آغاج) و ایمیدرو (اجرای دو پهنه اکتشافی و دستیابی به محدوده های امیدبخش) نویدبخش رونق بیش از پیش معادن منطقه است.
وی در پایان توسعه صنایع معدنی و بالاخص زنجیره ماده معدنی استراتژیک منیزیت را از اولویت های معدنی این سازمان عنوان کرد.