پایگاه خبری سازمان منطقه آزاد ماکو

Search
Close this search box.

توسعه همکاری‌های بین المللی مناطق آزاد تجاری، ظرفیتهای صنعت ترانزیت و تجارت خارجی کشور را تثبیت میکند

سفیر پیشین ایران در ترکمنستان گفت: توسعه همکاری‌های بین المللی مناطق آزاد تجاری، ظرفیتها و توانمندیهای صنعت ترانزیت و همچنین تجارت خارجی کشور را تقویت و تثبیت خواهد کرد.

سفیر پیشین ایران در ترکمنستان در حاشیه امضای تفاهم نامه منطقه آزاد ماکو با مناطق آزاد قزاقستان گفت: پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد مشترک میان کشورمان با ترکمنستان از سوی این کشور در یکی از نقاط مرزی سرخس یا اینچه برون، در دست بررسی و مطالعه است. در همین راستا وی خاطر نشان ساخت در صورت اجرا و موفقیت این طرح، تعمیم چنین الگوی همکاری جدید میان سایر مناطق آزاد تجاری کشور و دیگر کشورهای همسایه و منطقه، منوط به وجود شرایط لازم، امکان پذیر خواهد بود و در واقع این نوع از همکاری اقتصادی، شکل تکامل یافته بازارچه های مرزی مشترک خواهد بود که علاوه بر کمک به گسترش و تعمیق تجارت دو جانبه و موضوع سرمایه گذاری، نقش موثری در توسعه صنعت ترانزیت از طریق تامین نیازمندیها و خدمات لجستیکی در این حوزه را ایفا خواهد کرد.

غلام عباس ارباب خالص در مراسم امضای تفاهم‌نامه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو با منطقه آزاد اقتصادی قزاقستان، همچنین امضای تفاهم نامه همکاری با اتاق تجارت و صنایع بانوان حوزه غرب افغانستان، با اشاره به اینکه مناطق آزاد یکی از بخش‌ها و زیر ساختهای اصلی توسعه اقتصاد کشورها، علی‌الخصوص در منطقه آسیای مرکزی خواهند بود، اظهار داشت: نقش مناطق آزاد در ارتباط گیری کریدورهای حمل و نقلی این منطقه بسیار مهم بوده و این کشورها می‌توانند همکاری‌های مهم و سودمندی را در این مسیر، تعریف نموده و صورت دهند.

وی افزود: آن چه که ارتباطات ما با کشورهای آسیای مرکزی را در چارچوب اکو و همکاری‌های دو جانبه تقویت کرده، همکاری های تجاری بخصوص بخش ترانزیت، تجارت و سرمایه‌گذاری است.

وی با اشاره به سیاست‌های جاری دولت برای ایجاد و تقویت زیر ساخت‌های اقتصادی کشور، از جمله مناطق آزاد، لزوم گسترش تعاملات بین المللی این مناطق را از طریق برقراری ارتباطات تعریف شده تخصصی با همتایان و همکاران خارجی خود، بویژه کشورهای همسایه و منطقه که می‌تواند بخشی از این همکاری‌ها، مشترک، و بخشی دیگر، همکاری‌های مکمل هم باشند، ضروری دانست و اضافه کرد: این رویکردی است که در نگاه کارشناسان، رونق تولید، رشد صادرات، جذب سرمایه خارجی و داخلی و اشتغالزایی را به همراه دارد.

سفیر پیشین ایران در ترکمنستان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران حلقه ترانزیتی بین قفقاز و آسیای مرکزی و همچنین شمال و جنوب غرب آسیا است که قابلیت و توانمندی ایجاد اینگونه ظرفیت‌ها را دارد و مناطق آزاد تجاری، بخصوص مناطقی که در همجواری با کشورهای همسایه قرار دارند، قادر خواهند بود نقش بسیار موثر و مفیدی را در این بین، بعهده گیرند.

ارباب خالص، ادامه داد: الگوی همکاریهای دو جانبه مستقیم میان مناطق آزاد تجاری کشورمان با دیگر مناطق آزاد تجاری همسایگان و کشورهای پیرامونی، می‌تواند در مرحله بعدی، تبدیل به پا گیری و توسعه همکاریهای چند جانبه، میان چند منطقه آزاد تجاری در قالب تشکیل و تاسیس ” اتحادیه منطقه ای مناطق آزاد تجاری” در حوزه آسیای مرکزی و قفقاز و بویژه میان کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی- اکو شود.

در ادامه، حسین گروسی مدیرعامل، منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو با اشاره به اینکه در صدد ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی فرامرزی و مشترک با ترکیه هستیم گفت: ایجاد مرکز مبادلات مرزی مشترک (بازارچه مرزی ساری سو) و شهرک صنعتی مشترک با ترکیه را به جد پیگیری می کنیم.

این مسئول با بیان اینکه برقراری ارتباطات بیشتر با کشورهای عضو اکوهستیم، گفت: 60 درصد از ظرفیت دانشگاه‌ها مختص به بانوان است و بیش از 50 درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها را نیز بانوان تشکیل داده‌اند.

وی افزود: در بخش فرهنگی نیز بانوان سهم 60 درصدی را دارند و علی‌رغم ظرفیت‌های بسیار زیاد در این حوزه، علاقه مندان بسیاری وجود دارند که در حوزه‌های کارآفرینی، صنعت و تجارت همکاری‌های اقتصادی داشته باشند.

وی اظهار داشت: قطعا در اجلاس بعدی خود، یکی از موضوعات مطروحه ما علاقه‌مندی بانوان تاجر به برقراری ارتباط با کشورهای عضو اکو خواهد بود که فرصت خوبی را برای بانوان به وجود خواهد آورد.

گروسی با تاکید بر اینکه رویکرد ما در منطقه آزاد ماکو، رویکردی جهانی است، تصریح کرد: یکی از دستاوردهای منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو عضویت در اتحادیه جهانی کشورهای دارای مناطق آزاد بوده که بعد از مدت ها محقق شده است.

مدیرعامل، منطقه آزاد تجاری-صنعتی ماکو خاطرنشان کرد: آمادگی خود را برای همکاری با فعالان و علاقه مندان به مشارکت در حوزه‌های مذکور اعلام می‌داریم و جمهوری اسلامی ایران نیز آماده همکاری با تمام نقاط جهان علی الخصوص همسایگان خود در زمینه های اقتصادی خواهد بود.

در ادامه نیز بهناز سلجوقی، ریاست اتاق تجارت و صنایع زنان غرب افغانستان با استقبال از امضای تفاهم‌نامه با منطقه آزاد ماکو، عنوان کرد: امیدواریم این تفاهم‌نامه باعث شروع کارهای مشترک بیشتر شده و بتوانیم با ایجاد نمایشگاه‌های مشترک حضور قدرتمند زنان افغانستان را شاهد باشیم.

وی با اشاره به اینکه قطعا امضای این تفاهم نامه باعث حضور بیشتر تجار بانوی افغانستانی در ایران خواهد شد، اظهار داشت: بعد از پایان سفر خود در ایران، مشاوره‌های موثری در خصوص حضور بانوان افغانستانی در ایران به آن‌ها خواهد داد.

پست الکترونیکی
واتساپ
چاپ
سید ذبیح الله امامزاده
سید ذبیح الله امامزاده
کارشناس مسئول خبر و رسانه

آخرین اخبار

اخبار مرتبط

نظرات

یک پاسخ به «توسعه همکاری‌های بین المللی مناطق آزاد تجاری، ظرفیتهای صنعت ترانزیت و تجارت خارجی کشور را تثبیت میکند»

بنظر من بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد تا واقعیت چونکه این ۱۰ سال اون قدر از حرفها در منطقه آزاد ماکو گفتند نوشتند ولی در عمل فعلا ما چیزی ندیدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین عناوین