به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سیزدهمین جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در سالجاری (۹۷) به ریاست وزیر راه و شهرسازی به دبیری محمدسعید ایزدی و نمایندگان اصلی شورا؛جمالی نژاد معاون وزیر کشور، سروش معاون وزیر نیرو، سلیمانی معاون وزیر دفاع، تقیزاده معاون وزیر راه و شهرسازی، آقایی معاون وزیر جهاد کشاورزی، نجفی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، تجریشی معاون سازمان حفاظت محیط زیست، کاراندیش مروستی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عدل معاون سازمان برنامه و بودجه، نماینده سازمان پدافند غیرعامل شکور و اعضای شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و همچنین نمایندگان استانی با سه دستورِ ضوابط عام استقرار ساختمانهای بلند در شهرهای کشور، گزارش دبیرخانه شورای پیرامون منطقه نمونه گردشگری دیمه پیرو تکلیف مورخ ۹۷.۵.۲۲ شورا و گزارش دبیرخانه شورایعالی پیرامون طرح جامع ماکو در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی، برگزار شد.
در بررسی دستور سوم؛ گزارش دبیرخانه شورایعالی پیرامون طرح جامع ماکو، با رای اکثریت اعضا با طرح فوق موافقت شد.
محمدسعید ایزدی دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در نشست فوق، اعلام کرد: با کلیات طرح جامع شهر ماکو بر اساس نظر اکثر اعضا موافقت شد.
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران همچنین گفت: اصولی را برای تهیه طرحهای جامع تهیه کرده ایم که در جلسات آتی شورایعالی شهرسازی ارایه خواهد شد. اصولی که تهیه کردهایم معین میکند که نگاه به طرحهای جامع چیست و چگونه باید تهیه شوند. در دستورالعمل جدید که در جلسات آتی به شورا خواهد آمد تهیه طرحهای جامع طی دستورالعمل اعلام خواهد شد و در صورت تصویب، دیگر شورای عالی به آنها ورود نخواهد کرد.
جزئیات نظرات اعضای اصلی شورا
محمدرضا شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بیان نقطه نظرات خود اعلام کرد: موضوع بند ۴ صورتجلسه را می توان به منشور حفظ یکپارچگی شهر به کاربری خدماتی تبدیل کرد و در محدوده شهر تثبت نمود.
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این رابطه، گفت: پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی ماکو هنوز در نوبت بررسی است. بنابراین محدوده و ضوابط مصوب آن هنوز ابلاغ نشده است و به محض ابلاغ آن، رسما به دبیرخانه شورای عالی ارسال و اعلام خواهد شد.
جزئیات صورتجلسه کمیته فنی یک شورایعالی در رابطه با طرح جامع شهر ماکو
صورتجسله کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری پیرامون طرح جامع ماکو نیز به شرح زیر توسط نیکخواه مدیرکل دبیرخانه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران قرائت شد:
کمیته فنی شورای عالی در جلسه مورخ ۱۳۹۷.۳.۳۰ موضوع طرح جامع شهر ماکو را عطف به مصوبه مورخ ۱۳۹۶.۷.۶ شورای برنامه ریزی و توسعه استان آذربایجان غربی مورد بررسی قرار داد و مقرر نمود؛
کاربری اراضی شهر (محدوده شهر)
۱. در خصوص الحاق روستای باغچه جوق مقرر شد مطابق ماده ۱۳ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری تا طی فرآیند کامل الحاق و تایید استانداری آذربایجان غربی، به صورت مراعا در اسناد طرح جامع درج شود.
۲. با توجه به پرونده ثبت میراث جهانی منظر فرهنگی شهر ماکو، الزامات و ملاحظات احتمالی بر اساس اعلام سازمان مذکور در اسناد و نقشه های طرح (حسب مورد) اعمال شود. در صورتیکه حداکثر ظرف مدت ۳ هفته پاسخ استعلام وصول نگردید بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مراتب در طرح اقدام شود.
۳. آخرین محدوده مصوب بافت تاریخی و عرصه و حریم میراثی آثار تاریخی از اداره کل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی استعلام گردد و بر همین اساس در اسناد طرح جامع لحاظ شود.
۴. اراضی زراعی الحاقی به محدوده شهر در دو موضع (به شرح نقشه پیوست) از محدوده شهر خارج شود.
۵. اراضی درختکاری شده واقع در ضلع غبری شهر (به شرح نقشه پیوست) از محدوده خارج و به عنوان پارک جنگلی در حریم تثبیت شود.
۶. اراضی الحاقی به محدوده شهر در ضلع شرقی شهر واقع در جنوب رودخانه با عنایت به عدم توجیه فنی، کارشناسی و حقوقی از محدوده شهر خارج و خط محدوده بر ضلع شمالی حریم رودخانه منطبق شود. همچنین به منظور ساماندهی ورودی شرقی شهر، صرفا کاربری های بزرگ مقیاس خدمات شهری (بدون کاربری مسکونی) بر سایر اراضی الحاقی در این موضع منظور شود.
۷. عناوین کاربری های پیشنهادی مطابق مصوبه تدقیق تعاریف و تعیین سرانه ها مصوب ۱۳۸۹.۳.۱۰ شورای عالی شهرسازی و معماری، اصلاح شود.
پهنهبندی حریم شهر(حریم شهر)
۸. ضمن تاکید بر حریم مصوب قبلی مقرر شد؛ خط حریم شهر در حداکثر انطباق بر عوارض طبیعی و مصنوع، اصلاح شود و پس از تایید اداره کل راه و شهرسازی استان آذربایجان غربی به دبیرخانه شورایعالی ارسال شود.
ضوابط و مقررات
۹. سال افق طرح جامع با حفظ سقف جمعیتی به سال ۱۴۱۰ افزایش یابد.
۱۰. با تاکید بر کاهش ظرفیت جمعیت پذیری شهر در قالب ضوابط ساخت و ساز، کاربری مسکونی مقرر شد.
۱۰.۱. ضمن تعدیل تراکم ساختمانی در همه محلات سقف تراکمی برای همه پهنه ها مشخص و بر همین اساس سقف تراکمی قطعات بیش از ۱۰۰۰ مترمربع نیز تعیین تکلیف شود.
۱۰.۲. سطح اشغال در قطعات کمتر از ۱۰۰ متر مربع به ۸۰ درصد اسلاح شود.
۱۰.۳. با توجه به اهمیت محور مرکزی به لحاظ پدافند غیرعامل تراکم ساختمانی در طرفین آن به حداکثر ۳۰۰ درصد در حداکثر ۵ طبقه کاهش یابد.
۱۱. الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل با ذکر مصداق مطابق مصوبه مورخ ۱۳۹۶.۲.۱۱ شورای عالی شهرسازی و معماری ارایه شود.