به گزارش پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو به نقل از فارس، حسین ولیزاده، با اشاره به برگزاری جشنواره غذاهای سنتی در منطقه آزاد ماکو اظهار کرد: در این زمینه از 130 روستای بررسی شده برای شرکت در این جشنواره، 100 بانوی برتر انتخاب و در فاز دوم در جشنواره غذاهای سنتی شرکت کردند.
وی افزود: در این جشنواره که 45 روز انجام و مراسم اختتامیه آن عصر دیروز برگزار شد، 9 داور، سه کارشناس، سه مربی آموزشگاه غذا و سه نفر از بانوان مسن، کدبانو و باسابقه حضور داشته و در پایان سه نفر به عنوان نفر نخست، سه نفر به عنوان نفر دوم، سه نفر به عنوان نفر سوم و نیز دو نفر به قید قرعه انتخاب و برای آنها جوایز نفیسی اهدا شد.
مدیر اجتماعی، سلامت و ورزشی سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره گفت: با توجه به اینکه هم اکنون توریسم غذا در دنیا برند بوده و بسیاری از مسافران به خاطر تنوع غذایی دست به سفر میزنند، هدف سازمان منطقه آزاد ماکو این است که گردشگران غذاهای متفاوتی را تجربه کنند.
وی بیان کرد: علاوه بر آن، حفظ و احیای میراث گذشتگان و اینکه غذاهای طبیعی و سالم در سبد غذایی خانوارها گنجانده شود از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره بوده است.
ولیزاده تصریح کرد: در آیندهای نزدیک قرار است کتاب غذاهای سنتی و نحوه پخت غذاها و میزان کالری و سایر اطلاعات غذایی توسط سازمان منطقه آزاد ماکو به چاپ برسد.
وی از دور دوم برگزاری جشنواره غذاهای سنتی بانوان از آذر ماه به مدت 45 روز خبر داد و گفت: این جشنواره نیز برای بانوان شهری برگزار شده و همانند جشنواره غذاهای سنتی بانوان روستایی انجام و نفرات برتر مشخص میشود.
مدیر اجتماعی، سلامت و ورزشی سازمان منطقه آزاد ماکو افزود: مسابقه و رقابت پایانی نیز بین بانوان آشپز روستایی و شهری برگزار و در نهایت کدبانوی سال انتخاب میشود و هدف از برگزاری آن نیز ایجاد شور و نشاط اجتماعی و رقابت سالم بین بانوان است.
وی اظهار کرد: در جشنواره غذاهای سنتی انواع غذاها مانند آش، دسر، دمنوش و نوشیدنی شرکت داده میشوند.